Kronprinsessans landskapsvandringar

Kronprinsessan under vandringen i Dalarna. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under åren 2017–2019 genomförde Kronprinsessan vandringar i Sveriges 25 landskap. Med vandringarna önskade Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Hösten 2017 inledde Kronprinsessan sina vandringar genom Sveriges alla landskap. Med vandringarna ville Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

  • Vandringarna startade i september 2017 och avslutades i juni 2019. Varje landskap besöktes under en dag där Kronprinsessan vandrade för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur.

Den första vandringen ägde rum 9 september 2017 i Västergötland, som är Kronprinsessans hertiginnedöme. Den 25:e och sista vandringen genomfördes i Dalarna 12 juni 2019.


I Sverige kan man uppleva nytt precis där man bor. Det är egentligen bara att öppna dörren. Det behöver varken vara krångligt eller kostsamt.

H.K.H. Kronprinsessan

  • Kronprinsessans önskar också att med sina vandringar genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har haft en viktig roll i besökens utformning.
Kronprinsessan under vandringen i Skåne.

Kronprinsessan under vandringen i Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT

Följ med Kronprinsessan på landskapsvandringarna

Vandringarna startade i september 2017 och avslutades i juni 2019. Varje landskap besöktes under en dag där Kronprinsessan vandrade för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur.