Prins Carl Philip på Bocuse d'Or 2019 i Lyon

Onsdagen den 30 januari närvarade Prins Carl Philip vid kocktävlingen Bocuse d'Or som hölls i Lyon i Frankrike. För Sverige tävlade i år Sebastian Gibrand.

Prins Carl Philip tillsammans med det svenska teamet Tommy Myllymäki, Sebastian Gibrand, Gustav Leonhardt, Henrik Norström samt ambassadör Veronica Wand-Danielsson och Fredrik Eriksson, Gastronomi Sverige.

Prins Carl Philip tillsammans med det svenska teamet Tommy Myllymäki, Sebastian Gibrand, Gustav Leonhardt, Henrik Norström samt ambassadör Veronica Wand-Danielsson och Fredrik Eriksson, Gastronomi Sverige. Foto: Sara Brandt-Hansen/Sveriges ambassad

Finalen i Bocuse d’Or ägde rum i SIRHA-mässan i Lyon, Frankrike där Prinsen togs emot av Fredrik Eriksson och Patric Sjöberg från Gastronomi Sverige.

Sverige representerades av Sebastian Gibrand och hans team Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt och Henrik Norström som slutade på silverplats efter det vinnande danska laget. Norges lag kom på tredje plats.

De två svenska tävlingsrätterna bestod av Chartreuse med purjolök, jordärtskocka, gurka och krämiga skaldjur med tillhörande creme på ostron och persilja samt en sås på musslor och vitvin. Den andra tävlingsrätten, som serverades på ett ståtligt fat inspirerat av Nobelfesten, bestod bland annat av ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, brässerat shortrib på kalv, variation av svamp samt tartelette av örter och kronärtskocka med vintergrönt.

Prins Carl Philip hejade fram det svenska laget tillsammans med Sveriges ambassadör i Frankrike Veronica Wand- Danielsson.

Prins Carl Philip hejade fram det svenska laget tillsammans med Sveriges ambassadör i Frankrike Veronica Wand- Danielsson. Foto: Emil Andersson/Gastronomi Sverige

De båda rätterna som ledde till silvermedaljen tillagades på 5 timmar och 35 minuter och presenterades för en jury om tolv personer för respektive rätt.

Under besöket besökte Prinsen Visit Swedens monter på mässan och närvarade även vid prisutdelningen.

Det svenska laget med Sebastian Gibrand, Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt och Henrik Norström tog silvermedalj vid Bocus d'Ore 2019 i Lyon.

Det svenska laget med Sebastian Gibrand, Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt och Henrik Norström tog silvermedalj vid Bocus d'Ore 2019 i Lyon. Foto: Sara Brandt-Hansen/Svenska ambassaden

Om Bocuse d'Or

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 utvecklats till att bli världens mest prestige­fyllda matlagningstävling. Tävlingen är döpt efter sin upphovsman Paul Bocuse, en av världens mest berömda kockar.