Prinsparet besökte Europaparlamentet

Den 1011 april besökte Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia Europaparlamentet i Bryssel. Besöket genomfördes tillsammans med Prinsparets stiftelse för att öka kunskaper och diskutera frågor gällande barns rättigheter i digitala miljöer.

Prinsparet och representanter från Prinsparets stiftelse tillsammans med David Lega och Emilio Puccio från Europaparlamentets intergrupp för barns rättigheter.

Prinsparet och representanter från Prinsparets stiftelse tillsammans med David Lega och Emilio Puccio från Europaparlamentets intergrupp för barns rättigheter. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under två dagar deltog Prinsparet i möten med representanter från Europaparlamentet och EU-kommissionen där de bland annat fick information om arbetet med förordningen om digitala tjänster.

Några av deltagarna som Prinsparet fick möjlighet att samtala med var Roberta Metsola, Europaparlamentets talman, Ylva Johansson, EU-kommissionär med ansvar för inrikesfrågor, Věra Jourová, EU-kommissionens vice ordförande samt David Lega och Emilio Puccio från intergruppen för barnrättigheter i Europaparlamentet.

Prinsparet tillsammans med Europaparlamentets talman Roberta Metsola.

Prinsparet tillsammans med Europaparlamentets talman Roberta Metsola. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prinsparets stiftelse

Stiftelsen bildades i samband med Prinsparets bröllop i juni 2015. Stiftelsens vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva.

Stiftelsens arbetar inom verksamhetsområdena: en tryggare nätvardag och dyslexi.

Läs mer om Prinsparets stiftelse