Pep-dagen och Prins Daniels lopp i Hagaparken

Den 10 september närvarade Prins Daniel vid Pep-dagen i Hagaparken. Pep-dagen arrangerades med syfte att sprida rörelseglädje och kunskap om hälsosamma vanor till barn och unga.

Prins Daniel delade ut medaljer till deltagarna vid målgången.

Prins Daniel delade ut medaljer till deltagarna vid målgången. Foto: Ida Åkesson/SPA

Tillsammans med Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och Solna stads ordförande i kultur- och idrottsförvaltningen Sandra Lindström invigde Prins Daniel årets Pep-dag i Hagaparken.

Prins Daniels lopp.

Prins Daniels lopp. Foto: Mattias Hansson/SPA

Under dagen fick barn och unga möjlighet att prova på aktiviteter i form av idrotter, dans, lek och friluftsliv. Prins Daniel delade ut medaljer till barn som deltog i Prins Daniels lopp, där även Prinsessan Estelle deltog.

Prinsessan Estelle deltog i Prins Daniels lopp.

Prinsessan Estelle deltog i Prins Daniels lopp. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Generation Pep

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som lanserades 2016 tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.