Kungen vid Fiskeforum

Onsdagen den 18 oktober närvarade Kungen vid konferensen Fiskeforum på Hotell Hasselbacken i Stockholm.

Kungen höll tal vid konferensen Fiskeforum 2022.

Kungen höll tal vid konferensen Fiskeforum 2022. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Fiskeforum samlade tongivande aktörer inom fiskenäringen för en tvådagars­konferens i Stockholm på temat Framtidens fiske – ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Vid konferensen deltog offentliga beslutsfattare, bland andra Christina Nordin, generaldirektör på Jordbruksverket och Niclas Törnell, avdelningschef på Havs- och vattenmyndigheten. Fiskeforum samlade också yrkesfiskare, sportfiskare, husbehovsfiskare, fisketurismentreprenörer, fiskevattenägare, produkt- och destinationsutvecklare, finansiärer, politiker, myndighetsrepresentanter, forskare och vetenskaplig rådgivning, m.fl.

Kungen öppnade konferensen och sade:

Vad vi kan göra redan i dag, är att förvalta fisken klokt. Så att vi får mer fisk i vattnen, och att den får leva så länge att den hinner föröka sig.

Fisk, mina vänner, det är en förnybar resurs – om vi tar hand om den på rätt sätt!

H.M. Konungen

Konferensens första dag fortsatte med ett anföranden och paneldiskussion om ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart fiske.

Fiskeforum samlar aktörer inom svensk fiskenäring.

Fiskeforum samlar aktörer inom svensk fiskenäring. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Fiskeforum

Fiskeforum 2022 arrangeras av Jordbruksverket, Havs- och vattenmyndigheten, Sportfiskarna, Sveaskog, Stiftelsen för Östersjölaxen, Svensk Sportfiskehandel och Landsbygdsnätverket i samverkan med Sveriges Fiskevattenägareförbund och Sveriges Fiskares Producentorganisation.

Avsikten är att Fiskeforum blir ett årligen återkommande event som samlar hela fiskenäringen och berörda aktörer i samhället för att driva utvecklingen framåt för ett mer hållbart fiske.