Pep-dagen i Hagaparken

Den 18 september närvarade Kronprinsessan, Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar vid Pep-dagen i Hagaparken. Pep-dagen arrangerades på ett 40-tal orter runtom i Sverige med syfte att sprida rörelseglädje och kunskap om hälsosamma vanor till barn och unga.

Prins Daniel delade ut medaljer till barn och unga som sprang Prins Daniels lopp.

Prins Daniel delade ut medaljer till barn och unga som sprang Prins Daniels lopp. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Prins Daniel invigde årets Pep-dag i Hagaparken där barn och unga kunde prova på aktiviteter i form av idrotter, dans, lek och friluftsliv. Under dagen delade Prins Daniel även ut medaljer till de barn, födda mellan 2010 och 2016, som deltog i Prins Daniels lopp.

Kronprinsessan och Prins Oscar hejade på deltagarna i Prins Daniels lopp.

Kronprinsessan och Prins Oscar hejade på deltagarna i Prins Daniels lopp. Foto: Henric Wauge/SPA

Prinsessan Estelle på Pep-dagen i Hagaparken.

Prinsessan Estelle på Pep-dagen i Hagaparken. Foto: Claudio Bresciani/TT

Generation Pep

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som lanserades 2016 tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.