Prins Daniel vid Norrsken Impact/100

Den 8 september närvarade Prins Daniel vid Stockholm Impact Week i Norrsken House i Stockholm. Evenemanget uppmärksammar varje år nystartade företag som utnyttjar skalbar teknologi för att lösa globala utmaningar.

Prins Daniel gratulerar Hugo Leandri, en av företaget Brimstone Energys grundare, som vann pris i kategorin Rising Star.

Prins Daniel gratulerar Hugo Leandri, en av företaget Brimstone Energys grundare, som vann pris i kategorin Rising Star. Foto: Claudio Breciani/TT

Vid Stockholm Impact Week presenterades Impact/100 – en lista över världens hundra mest lovande nystartade företag, så kallade ”impact startups”. Listan är utan rankning, men varje år delas ett antal priser ut i olika kategorier.

Under ceremonin presenterade Prins Daniel de vinnande företagen i kategorierna Rising star och Shining star: UN Academy från Indien och Brimstone Energy från USA. Från scen fick Prinsen möjlighet att dela ut pris och gratulera vinnarna.

Arnab Dutta och Sumanta Dey från det indiska företaget UN Academy fick ta emot pris i kategorin Shining Star. Foto: Claudio Bresciani/TT

Prinsen tillsammans med stiftelsen Norrskens grundare Niklas Adalberth.

Prinsen tillsammans med stiftelsen Norrskens grundare Niklas Adalberth. Foto: Pelle T Nilsson/SPA