Prins Daniel vid Prins Daniels Entreprenörsdag

Den 29 augusti deltog Prins Daniel i Prins Daniels Entreprenörsdag som bjuder in unga entreprenörer för en inspirationsdag. Forumet arrangerades på Fotografiska i Stockholm av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Prins Daniels Fellowship.

Prins Daniel och dagens moderator Beata Wickbom.

Prins Daniel och dagens moderator Beata Wickbom. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Syftet med Prins Daniels Entreprenörsdag är att ge unga entreprenörer en möjlighet att inspireras, bygga nätverk och gemensamt diskutera erfarenheter och upplevelser. Prins Daniel inledde dagen med ett samtal från scen tillsammans med moderatorn Beata Wickbom.

Prins Daniel tillsammans med några av de inbjudna entreprenörerna.

Prins Daniel tillsammans med några av de inbjudna entreprenörerna. Foto: Adrian Pehrson

Därefter bjöd ledande entreprenörer och företagsledare på föreläsningar och samtal, varvat med rundabordssamtal. Talade gjorde bland andra Harald Mix (Altor), Peter Carlsson (Northvolt), Josefin Landgård (Mantle), Sebastian Siemiatkowski (Klarna) och Johanna Ingelsson (Equestrian).

Johanna Ingelsson, Sebastian Siemiatkowski och Harald Mix.

Johanna Ingelsson, Sebastian Siemiatkowski och Harald Mix. Foto: Adrian Pehrson

Dagen avslutades med en gemensam middag där ledande chefer från bankerna Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken berättade om omvärldsläget.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.

Läs mer om IVA