Prins Carl Philip delade ut Prins Carl Philips racingpokal

Den 25–28 augusti var Prins Carl Philip i Eskilstuna för att ta del av kartingtävlingarna och för att dela ut Prins Carl Philips racingpokal.

Prins Carl Philip delar ut pris till vinnaren Wilgot Edqvist som segrade i Rotax Max Senior. På andra och tredje plats kom Elias Callin och Gustav Jonsson.

Prins Carl Philip delar ut pris till vinnaren Wilgot Edqvist som segrade i Rotax Max Senior. På andra och tredje plats kom Elias Callin och Gustav Jonsson. Foto: Prins Carl Philips Racingpokal

Priset instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip och syftar till att hjälpa unga kartingtalanger i racingkarriären. De som kommer på pallplats får, förutom en pokal, priser i form av testkörning av racerbilar och licenskurs på Gelleråsen Arena.

Årets vinnare var Wilgot Edqvist som segrade i Rotax Max Senior och Charlie Andersen som segrade i Rotax Max DD2.

Två och trea i klassen Rotax Max Senior blev Elias Callin och Gustav Jonsson.

Prins Carl Philip tillsammans med Wilgot Edqvist, Charlie Andersen, Elias Callin och Gustav Jonsson.

Prins Carl Philip tillsammans med Wilgot Edqvist, Charlie Andersen, Elias Callin och Gustav Jonsson. Foto: Prins Carl Philips Racingpokal

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Kungliga Automobil Klubben (KAK), Svenska Bilsportförbundet (SBF), Lidköpings kartingklubb och ProConsulting AB som promotor.

Prins Carl Philip deltog själv i SM el-kart, som arrangerades för första gången i Sverige.

Prins Carl Philip deltog själv i SM el-kart, som arrangerades för första gången i Sverige. Foto: Pelle T Nilsson/SPA