Kungaparet besökte Röda Korset

I dag besökte Kungen och Drottningen Svenska Röda korsets huvudkontor på Södermalm i Stockholm för att få information om välgörenhetsorganisationens insatser kopplade till kriget i Ukraina. Det är i veckan ett halvår sedan Ryssland invaderade landet.

Kungaparet i samtal med Louise Ulveland, en av Svenska Röda korsets delegater som är expert i vatten och sanitet. Louise Ulveland har nyligen varit stationerad i Lviv, Ukraina, där hon medverkade i ett projekt som syftar till att förbättra livsomständigheterna för internflyktingar.

Kungaparet i samtal med Louise Ulveland, en av Svenska Röda korsets delegater som är expert i vatten och sanitet. Louise Ulveland har nyligen varit stationerad i Lviv, Ukraina, där hon medverkade i ett projekt som syftar till att förbättra livsomständigheterna för internflyktingar. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under Kungaparets besök på Röda korset informerade medarbetare vid organisationen bland annat om Röda korsets insatser med anledning av kriget i Ukraina.

Besöket avslutades på Röda korsets vårdförmedling. Där fick Kungaparet samtala med sjuksköterskor som arbetar med att ge vård till migranter som riskerar att falla utanför samhällets skyddsnät.

Kungen är Svenska Röda korsets ständige beskyddare.

Läs mer om Röda korset

Kungaparet i samtal med enhetschefen och specialistsjuksköterskan Lau Dahlgren Ekegren och distriktsjuksköterska Mathilde Gray på Röda korsets vårdförmedling.

Kungaparet i samtal med enhetschefen och specialistsjuksköterskan Lau Dahlgren Ekegren och distriktsjuksköterskan Mathilde Gray på Röda korsets vårdförmedling. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Kungaparet togs emot av Röda korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv och ordförande Anna Hägg-Sjöquist.

Kungaparet togs emot av Röda korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv och ordförande Anna Hägg-Sjöquist. Foto: Anders Wiklund/TT