Prins Daniel invigde skulptur på Djurgården

Den 2 juni invigde Prins Daniel en ny skulptur på Kungl. Djurgården i Stockholm. Verket Wind Sculpture in Bronze I, av konstnären Yinka Shonibare CBE, är det tredje permanenta verket som Prinsessan Estelles kulturstiftelse presenterar till den blivande skulpturparken på Rosendal.

Prins Daniel och konstnären Yinka Shonibare CBE.

Prins Daniel och konstnären Yinka Shonibare CBE. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prins Daniel invigde den nya skulpturen i närvaro av den brittisk-nigerianske konstnären Yinka Shonibare, brittiska ambassadören Judith Gough, Nigerianska ambassadören B.B. Hamman samt allmänhet och inbjudna gäster.

I sitt invigningstal sade Prinsen bland annat:

Today I am both proud and happy to be able to celebrate, together with you, the installation of the third artwork in the Princess Estelle Sculpture Park at Royal Djurgården – Yinka Shonibare’s fantastic “Wind Sculpture in Bronze I.”

H.K.H. Prins Daniel

Verket Wind Sculpture in Bronze, av konstnären Yinka Shonibare CBE.

Verket Wind Sculpture in Bronze, av konstnären Yinka Shonibare CBE. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Efter invigningen närvarade Prinsen vid en förhandsvisning av Yinka Shonibares filmutställning på Liljevalchs.

Samtal om konst på Moderna museet

Den 1 juni, inför invigningen, närvarade Prins Daniel vid ett samtal på Moderna museet mellan Yinka Shonibare, Moderna museets intendent Lena Essling och Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare på Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Läs mer om Prinsessan Estelles kulturstiftelse

Prins Daniel, Lena Essling och Sara Sandström Nilsson.

Prins Daniel, Lena Essling och Sara Sandström Nilsson. Foto: Johanna Sandström