Kronprinsessparet i möte med Energimyndigheten

Den 3 juni deltog Kronprinsessan och Prins Daniel i ett möte med Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén samt Maria Westrin, chef på Avdelningen för systemanalys, försörjningstrygghet och statistik.

Kronprinsessparet i möte med Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén samt Maria Westrin, chef på Avdelningen för systemanalys, försörjningstrygghet och statistik.

Kronprinsessparet i möte med Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén samt Maria Westrin, chef på Avdelningen för systemanalys, försörjningstrygghet och statistik. Foto: Ulrika Näsholm/Kungl. Hovstaterna

Under mötet fick Kronprinsessparet information om trender och omvärldens påverkan på energisystemet, det svenska energisystemet nu och i framtiden, energimarknaden i ljuset av pandemin samt Ryska federationens invasion av Ukraina.

Även försörjningstrygghet samt forskning, innovation och affärsutveckling lyftes under mötet.

Läs mer om Energimyndigheten