Kron­prin­sessan delade ut Almapriset till Eva Lindström

Måndagen den 30 maj delade Kronprinsessan ut Astrid Lindgren Memorial Award (Alma) till den svenska bilderbokskonstnären Eva Lindström vid en ceremoni på Stockholms konserthus. Vid ceremonin närvarade även kulturminister Jeanette Gustafsdotter.

Kronprinsessan delade ut 2022 års ALMA-pris till Eva Lindström.

Kronprinsessan delade ut 2022 års Almapris till Eva Lindström. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Astrid Lindgren Memorial Award instiftades av Sveriges regering år 2002 och delas ut årligen till en person eller organisation som bidrar till litteraturens betydelse för barn och unga över hela världen. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag.

Kronprinsessan delade ut årets Almapris till bilderbokskonstnären Eva Lindström som gett ut runt 35 egna bilderböcker samt illustrerat en lång rad böcker i samarbete med olika författare.

Läs mer om Almapriset