Drottningen närvarade vid evenemang om demens

20 och 21 maj besökte Drottningen München, Tyskland, för att delta i samtal om demens och närvara vid en välgörenhetsmiddag till förmån för anhörigorganisationen Desideria Care.

Drottningen tillsammans med Desideria Cares grundare Désirée von Bohlen und Halbach.

Drottningen tillsammans med Desideria Cares grundare Désirée von Bohlen und Halbach. Foto: Frank Rollitz/Schneider-Press

Vid ankomsten till München togs Drottningen emot av Desideria Cares grundare Désirée von Bohlen und Halbach. På Hotel Bayerischer Hof närvarade Drottningen vid ett evenemang om demens arrangerat av organisationen Alphazirkel.

Evenemanget inleddes med tal av Alphazirkels grundare Andreas E. Mach och Bayerns hälsominister Klaus Holetschek. Drottningen deltog sedan i ett panelsamtal kring demens med Désirée von Bohlen und Halbach och Andreas E. Mach.

Drottningen fick ta emot en bok om OS i München 1972 som överlämnades av en kvinna klädd i den uniform som då användes av OS-värdinnorna.

Drottningen fick ta emot en bok om OS i München 1972 som överlämnades av en kvinna klädd i den uniform som då användes av OS-värdinnorna. Foto: Frank Rollitz/Schneider-Press

På kvällen hölls en välgörenhetsmiddag på hotellet till förmån för Desideria Care.

21 maj närvarade Drottningen vid konserten ”För människor med och utan demens” i Altes Rathaus, München. Konserten ingår i konsertserien ”Musik im Kopf” som arrangeras av Desideria Care.