Prins Daniel vid SM i Ung Företag­samhet

Måndagen den 23 maj talade Prins Daniel vid invigningen av SM i Ung Företagsamhet på Svenska mässan i Göteborg. Prinsen delade även ut priset Svenska Dagbladets Affärsbragd.

Prins Daniel tillsammans med Alan Mamedi, en av vinnarna av SvD Affärsbragd, samt chefredaktör Anna Careborg från Svenska Dagbladet och representant för prissponsorn Carnegie, vd Björn Jansson. Foto: Tommy Holl/SPA

Prins Daniel tillsammans med Alan Mamedi, en av vinnarna av SvD Affärsbragd, samt chefredaktör Anna Careborg från Svenska Dagbladet och representant för prissponsorn Carnegie, vd Björn Jansson. Foto: Tommy Holl/SPA

SM i UF-företagande äger rum varje år. Där samlas vinnarna från Ung Företagsamhets 24 regioner för att tävla om SM-titeln. Mästerskapet hålls under två dagar. Under dagarna samlas också hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut och sälja sina produkter.

Prins Daniel inledde besöket med att delta vid invigningen av SM i UF–företagande. Prinsen gav där ett inledningstal till de unga företagarna där han bland annat sa:

Vi behöver fler som ni. Fler som vill och fler som vågar. För ni mina vänner, kommer inte bara att bygga era företag. Ni kommer att bygga Sveriges framtid."

H.K.H. Prins Daniel

A

SvD Affärsbragd

Prinsen delade därefter ut priset SvD Affärsbragd till Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, grundare av nummerupplysningsföretaget Truecaller. Företaget utnämndes till SvD Affärsbragd med motiveringen ”En internationell storspelare som gör livet lite tryggare.”

Efter prisutdelningen fick Prinsen möjlighet att samtala med vinnarna, Ung Företagsamhets VD Cecilia Nykvist, ordförande Carola Lemne och inbjudna gäster.

Prins Daniel är ledamot i UF:s nationella styrelse och har besökt SM i Ungt Företagande sedan 2013, med undantag av uppehåll under pandemiåren.

Om Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 utbildar man gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Läs mer om Ung företagsamhet