Kungen i Norrköping vid seminariet Ungt Ledarskap

Torsdagen den 19 maj närvarade Kungen vid ett seminarium i Norrköping som arrangerades av Konungens stiftelse Ungt ledarskap.

Beskrivning av vad som syns på bilden. Ej fotograf.

Kungen vid seminariet med bland andra talaren Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef och Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping . Foto: Kungl. Hovstaterna/Margareta Thorgren

Dagen inleddes vid Norrköpings rådhus där landshövdingen och kommunstyrelsens ordförande tillsammans med bland andra kompassrosstipendiaten Shanga Aziz tog emot Kungen för ett studiebesök vid initiativet Locker room talk.

Kungen fick information och förevisning av initiativet som syftar till att genom utbildning och handledning i virtual reality motverka fördomar och förändra kultur inom idrottslag genom jämställdhet, värdebaserat ledarskap och emotionell intelligens. Verksamheten samarbetar bland annat med Riksidrottsförbundet.

xxx

Foto: Crelle Ekstrand

Därefter närvarade Kungen vid seminariet Ungt Ledarskap för bland annat rundabordssamtal och tal av Scouternas ordförande Ida Texell, Ekots utrikeschef Ginna Lindberg, samt av chefen för Katastrofmedicinskt centrum Andreas Westöö.

Vid seminariet uppmärksammades även 2022 års Kompassrosstipendiater Hanna Larsson, Helen Izzeddine och Linda Hjort.

Kungen vid förmiddagens studiebesök tillsammans med Julia Frännek, Shanga Aziz och Rogerio Silva från Locker Room Talk. Samt Ida Hennerdal, verksamhetsledare för Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap och Olle Vikmång kommunstyrelsens ordförande i Norrköpings kommun.

Kungen vid förmiddagens studiebesök tillsammans med Julia Frännek, Shanga Aziz och Rogerio Silva från Locker Room Talk. Samt Ida Hennerdal, verksamhetsledare för Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap och Olle Vikmång kommunstyrelsens ordförande i Norrköpings kommun. Foto: Crelle Ekstrand

Kompassrosen

Ungt Ledarskap har instiftat stipendiet Kompassrosen som syftar till att uppmärksamma föredömliga insatser och uppmuntra unga människor i Sverige att utveckla gott ledarskap genom fortsatt utbildning i värdebaserat ledarskap.

Stipendiet utdelas till unga människor som, oberoende av formell titel, i handling visat att de tagit ett ansvar och visat ett engagemang utöver det vanliga och som kan visa att stipendiet kan hjälpa dem till fortsatt utveckling i gott ledarskap.

Kungen vid Ungt ledarskap i Norrköping.

Kungen vid Ungt ledarskap i Norrköping. Foto: Nathalie Malic/Stiftelsen Ungt Ledarskap

Om Stiftelsen Ungt Ledarskap

Inför Kungens 60-årsdag bildades en stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs Insamlingsstiftelse Ungt Ledarskap med ändamålet att främja ungdomars utbildning i ledarskap utifrån de värderingar som kommer till uttryck i scoutrörelsen genom:

  • Utdelning av stipendiet Kompassrosen till välförtjänta unga ledare för vidare utbildning i ledarskap
  • Stöd till scoutrörelsens ledarskapsutbildning
  • Stöd till unga människors utveckling och utbildning i ledarskap

Läs mer om Stiftelsen Ungt Ledarskap