Prins Daniel vid foto­utställ­ningen Flickor – Fritid – Fysisk aktivitet

Måndagen den 16 maj besökte Prins Daniel fotoutställningen Flickor – Fritid – Fysisk aktivitet som visas i Hässelby strands kyrka och församlingshus.

Prins Daniel i samtal med två av ungdomarna som deltagit i projektet. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prins Daniel i samtal med två av ungdomarna som deltagit i projektet. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Forskarna Åsa Kneck och Anders Kassman har följt en grupp flickor under tre år, från mellanstadiet till högstadiet. Genom intervjuer och ungdomarnas egna fotografier från sin vardag har de tillsammans pratat om vad som är viktigt på fritiden och hur de uppfattar fysisk aktivitet. Projektet presenteras i Flickor – Fritid – Fysisk aktivitet , en utställning om fysisk aktivitet där forskning, foton och röster möts.

Prinsen inledde besöket med att lyssna till en paneldebatt och träffade därefter ungdomarna som deltagit. De visade Prinsen runt i utställningen och berättade om sina personliga erfarenheter av att ha varit del av projektet.

Besöket gjordes tillsammans med Kronprinsessparets stiftelse som stöttar organisationer som främjar hälsa och arbetar för stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

Läs mer om utställningen Flickor – Fritid – Fysisk aktivitet

Läs mer om Kronprinsessparets stiftelse

Prins Daniel tillsammans med ungdomarna som deltagit i projektet samt forskarna Åsa Kneck och Anders Kassman.

Prins Daniel tillsammans med ungdomarna som deltagit i projektet samt forskarna Åsa Kneck och Anders Kassman. Foto: Pelle T Nilsson/SPA