Prins Carl Philip besökte Yrkes-SM i Växjö

Den 10 maj besökte Prins Carl Philip Yrkes-SM där ungdomar kan utforska olika yrkesmoment som kan väcka intresset för en yrkesutbildning. Under dagen arrangeras dessutom tävlingar där ungdomar gör upp om SM-titeln inom ett antal yrken. De bästa går vidare till svenska yrkeslandslaget och tävlar internationellt.

Prins Carl Philip besöker Yrkes-SM i Växjö.

Prins Carl Philip besöker Yrkes-SM i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Prins Carl Philip fick under dagen möjlighet att samtala med ungdomar och medlemmar av yrkeslandslaget som berättade om sin medverkan vid Yrkes-SM. På plats fanns drygt 50 olika yrken representerade, till exempel målare, träarbetare, plattsättare, it-tekniker, webbutvecklare, automationstekniker, svetsare, frisör, kock, undersköterska och fordonslackerare.

Årets Yrkes-SM arrangerades på Epic Innovation & Technology Center och Arenastaden i Växjö.

Prins Carl Philip vid Yrkes-SM i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Prins Carl Philip vid Yrkes-SM i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT