Kron­prinsessan närvarade vid konferens om rygg­märgs­skador

Torsdagen den 5 maj närvarade Kronprinsessan vid en återkommande konferens om ryggmärgsskador och rehabilitering arrangerad av Nordic Spinal Cord Society.

Kronprinsessan tillsammans med sjukhusdirektör Björn Zoëga, vd Claes Hulting och finansregionråd Irene Svenonius vid NoSCoS konferens.

Kronprinsessan tillsammans med sjukhusdirektör Björn Zoëga, vd Claes Hulting och finansregionråd Irene Svenonius vid NoSCoS konferens. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

I år stod stiftelsen Spinalis värd för konferensen som arrangeras vartannat år av de nordiska länderna och samlar drygt 300 forskare och kliniker.

Kronprinsessan närvarade vid inledningen av konferensen för att ta del av senaste nytt inom ryggmärgsskadevård och rehabilitering.

Kronprinsessan togs emot av Claes Hultling, vd för stiftelsen Spinalis.

Kronprinsessan togs emot av Claes Hultling, vd för stiftelsen Spinalis. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Nordic Spinal Cord Society (NoSCoS)– är en nordisk sammanslutning av yrkesverksamma med särskilt intresse för rehabilitering efter skador och sjukdomar i ryggmärgen samt hantering av tillstånd och konsekvenser relaterade till dem.

NoSCoS är anslutet till ISCoS, International Spinal Cord Society, och deltar i dess verksamhet som regional representant för Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.