Adept- och alumni­träff med Prins Daniels Fellowship

Onsdagen den 20 april deltog Prins Daniel i en adept- och alumniträff med mentorsprogrammet Prins Daniels Fellowship på Kungl. Slottet.

Prins Daniel vid alumniträffen på Kungl. Slottet.

Prins Daniel vid alumniträffen på Kungl. Slottet. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Inom ramen för Prins Daniels Fellowships mentorprogram arrangerades den 20 april en adept- och alumniträff på Kungl. Slottet.

Träffen inleddes med gemensam lunch följt av en föreläsning av Janne Andersson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, på temat ledarskap.

Förbundskapten Janne Andersson talade om ledarskap inför alumniträffens deltagare.

Förbundskapten Janne Andersson talade om ledarskap inför alumniträffens deltagare. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Därefter presenterade HC Hagman, analyschef och senior rådgivare på Utrikes­departementet, en analys av världsläget och hur detta påverkar svenska företag och svensk konkurrenskraft.

Prins Daniel och förbundskapten Janne Andersson tillsammans med mötesdeltagarna i Prins Bertils våning på Kungl. Slottet.

Prins Daniel och förbundskapten Janne Andersson tillsammans med mötesdeltagarna i Prins Bertils våning på Kungl. Slottet. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörs­vetenskapsakademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship