Drottningen talade vid Global Child Forums event på telekom­mässan i Barcelona

Tisdagen den 1 mars medverkade Drottningen digitalt vid Global Child Forums event vid den internationella telekommässan Mobile World Congress i Barcelona.

Drottningens tal spelades in på på Kungl. Slottet.

Drottningens tal spelades in på på Kungl. Slottet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

MWC Barcelona är ett globalt evenemang för telekommunikationsbranschen, där världsledande företag och innovatörer delar med sig av det senaste kring mobil- och teknikindustrins framtid.

Eventet inleddes med Drottningens tal som visades digitalt. I talet sade Drottningen bland annat:

From the outset of the pandemic, there was a growing reliance on technology. Our educational systems now depend on it. And as the influence of technology on children’s lives continues to expand, your sector becomes even more important in creating a safe world for children – for all children.

H.M. Drottningen

Vid eventet lanserade Global Child Forum och Boston Consulting Group rapporten The State of Children’s Rights and Business – Technology & Telecommunications Sector. I rapporten bedöms 252 av de största teknik- och telekommunikationsföretagen i världen utifrån deras arbete med barns rättigheter.

Barnrättsagendan har vuxit kraftigt inom branschen under det senaste decenniet och rapporten visar att flera företag har omdefinierat sig själva som förkämpar och förespråkare för barns rättigheter. Rapporten identifierar dock flera viktiga luckor och visar på områden där företagen bör agera.

Läs mer om Global Child Forum