Kronprinsessan i möte med Johan Rockström

Torsdagen den 3 februari hade Kronprinsessan ett digitalt möte med professor Johan Rockström.

Kronprinsessan under videomötet med Johan Rockström.

Kronprinsessan under videomötet med Johan Rockström. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under mötet redogjorde Johan Rockström för arbetet med klimatfrågor efter FN:s klimatkonferens COP26, som hölls i Glasgow i november 2021.

Han berättade även om rapporten ”10 New Insights in Climate Science 2021” som presenterades under COP26 och som bland annat beskriver risken för att klimatförändringarna ska leda till oåterkalleliga så kallade ”tipping points”.

Johan Rockström är chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK), ett av Europas mest framstående centrum för klimat- och hållbarhetsforskning. Han är också ledamot av Kungl. Skogs- och Lantbrukarakademien och Kungl. Vetenskapsakademien.