Prins Daniel, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia på Idrottsgalan

Måndagen den 27 januari närvarade Prins Daniel, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid Idrottsgalan i Ericsson Globe i Stockholm.

Prins Daniel, Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip.

Prins Daniel, Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under Svenska Idrottsgalan hyllas årets främsta idrottsutövare med flera olika priser.

Radiosportens Jerringpris

Prins Carl Philip delade ut Radiosportens Jerringpris som i år gick till Tove Alexandersson som under 2019 tog fem VM-guld: tre i orientering och två i skidorientering. Vinnaren av Jerringpriset utses genom omröstning av svenska folket och enligt Radiosporten, som ansvarar för omröstningen, fick Tove Alexandersson 207 000 röster mot Stina Nilssons 141 000 röster. Trean Daniel Ståhl fick 62 000 röster.

Prins Daniel, Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip.

Prins Daniel, Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Årets peppare

Prins Daniel delade ut priset Årets peppare som är initierat av organisationen .. Priset belönar en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

2019 års vinnare blev som samlar in sport- och friluftsutrustning som inte längre används och lånar ut den, precis som ett bibliotek. Alla får låna och allt är gratis. Verksamheten finns på 95 platser i landet och syftet är folk i alla åldrar ska få tillgång till en aktiv fritid samtidigt som klimatbelastningen minskar.

Prins Daniel delar ut priset Årets peppare till Lena Olsson och David Mathiasson från Fritidsbanken.

Prins Daniel delar ut priset Årets peppare till Lena Olsson och David Mathiasson från Fritidsbanken. Foto: Henric Wauge/SPA