Diplomat­mottagning på Kungl. Slottet

Den 19 april höll Kungaparet och Kronprinsessparet en diplomatmottagning för ambassadörer från Australien, Danmark, Estland, Kenya, Mexico, Storbritannien och Sydafrika.

Australiens ambassadör Bernard Philip och Genevieve Clune välkomnas i Prinsessan Sibyllas våning.

Australiens ambassadör Bernard Philip och Genevieve Clune välkomnas i Prinsessan Sibyllas våning. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Vid några tillfällen per år ges tillfälle för nytillträdda ambassadörer med respektive att träffa Kungaparet vid en mottagning på Kungl. Slottet. Under tisdagens diplomatmottagning deltog även Kronprinsessparet.

Första gången den nyutnämnda ambassadören träffar Kungen är när de överlämnar sina kreditivbrev vid de högtidliga audienserna. Vid diplomat­mottagningen får de även en chans att träffa varandra samt representanter från Utrikesdepartementet.