Insamling till Sveriges stadsmissioner

Kungen och Drottningen vid ett besök på Stadsmissionen i Eskilstuna innan pandemin.

Kungen och Drottningen vid ett besök på Stadsmissionen i Eskilstuna innan pandemin. Foto: Pontus Lundahl/TT

Inför sin födelsedag önskade H.M. Konungens att den som önskar skänka en födelsedagsgåva till Kungen ger ett bidrag till Sveriges stadsmissioner, vars verksamhet ligger Kungen varmt om hjärtat.

Med insamlingen hoppas Kungen att stadsmissionerna får möjlighet att hjälpa fler behövande runtom i Sverige.

Människor i alla åldrar har under året som gått sökt sig till Sveriges stadsmissioner för att få stöd under pandemin. Äldre har kunnat hämta matpaket på ett pandemisäkert sätt, ungdomar som haft fjärrundervisning men saknar internet hemma har kunnat studera i säkra lokaler och få ett riktigt mål mat.

Många nya kontakter har skapats med unga ensamstående föräldrar som under pandemin blivit arbetslösa. Stadsmissionerna har bland annat kunnat hjälpa dessa familjer med mat och kläder som ett akut extra stöd.

Stadsmissionernas ordinarie verksamhet har ställts om så att personer i akut hemlöshet även fortsatt kan komma inomhus för akuta stödinsatser såsom mat, kläder, dusch och tvätt samt stöd och rådgivning.

Sveriges stadsmissioner består av de lokala stadsmissionerna i Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro.

Kungaparet under ett videomöte med Sveriges stadsmissioner under förra året.

Kungaparet under ett videomöte med Sveriges stadsmissioner under förra året. Foto: Kungl. Hovstaterna