Engagemang

Miljö och natur

Kungen är djupt engagerad i natur- och miljöfrågor. Han har breda kunskaper inom båda dessa områden. Kungen har bland annat tagit initiativet till Royal Colloquium, ett internationellt miljösymposium som hålls i Sverige med inbjudna deltagare från olika delar av världen.

Sedan 1988 är Kungen ordförande i den svenska organisationen av Världsnaturfonden WWFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Scoutrörelsen

Kungen har sedan barndomen deltagit i scoutaktiviteter av olika slag både i Sverige och utomlands. Kungen hedersordförande i Scouternalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sedan 1977 hedersordförande i World Scout Foundationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kungen närvarar årligen vid Scouternas städning av Djurgården i Stockholm. Här våren 2011.  Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kungen närvarar årligen vid Scouternas städning av Djurgården i Stockholm. Här våren 2011. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Teknik

Under senare år har Kungen deltagit vid Royal Technology Mission i regi av Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Syftet har varit att studera teknologiskt och industriellt kunnande samt stimulera samarbete inom dessa områden, bland annat i Tjeckien, Kina, Japan, Italien, Storbritannien, USA, Sydkorea, Sydafrika, Brasilien och Indien.