Prins Daniel besökte Polisens ungdomsgrupp i Norrmalm

Prins Daniel och Peter Lind, tf. chef för yttre ungdomsgruppen Norrmalm på Stockholmspolisen.

Prins Daniel och Peter Lind, tf. chef för yttre ungdomsgruppen Norrmalm på Stockholmspolisen. Foto: Kungl. Hovstaterna

Torsdagen den 17 oktober följde Prins Daniel med Stockholmspolisens ungdomsgrupp under ett av deras kvälls- och nattpass på Norrmalm och i andra delar av centrala Stockholm.

Under kvälls- och nattpasset fick Prins Daniel träffa flera organisationer som arbetar för stadens unga, bland annat Vasastans ungdomsgårdlänk till annan webbplats, Maria Ungdomlänk till annan webbplats, Ungdomsjourenlänk till annan webbplats och trygghetskontoret på Sergels torg.

Prins Daniel och representanter från ungdoms- och områdespolisen på Norrmalm, Ungdomsjouren och Stockholms stads mobila ordningsvakter.

Prins Daniel och representanter från ungdoms- och områdespolisen på Norrmalm, Ungdomsjouren och Stockholms stads mobila ordningsvakter. Foto: Kungl. Hovstaterna

Prins Daniel: ”Jag är tacksam för möjligheten att möta några av alla de goda krafter som arbetar för att staden ska vara en säker och trygg plats för våra unga. Poliser, ”fältare”, ordningsvakter, vårdpersonal med flera gör ett stort och viktigt arbete i miljöer som ofta är stökiga och krävande. Deras insatser betyder oerhört mycket för att förebygga allvarliga samhällsproblem som brottslighet och utanförskap.”

Senare på natten följde Prinsen med under Polisens arbete i områden där det förekommer ungdomsbrottslighet för att få information och kunskap om de polisinsatser som görs.

T.v. Prins Daniel på Vasastans ungdomsgård. T.h. Prins Daniel på Stockholms stads trygghetskontor tillsammans Ungdomsjouren, mobila ordningsvakter och Norrmalms områdespolis.  Foto: Kungl. Hovstaterna

T.v. Prins Daniel på Vasastans ungdomsgård. T.h. Prins Daniel på Stockholms stads trygghetskontor tillsammans Ungdomsjouren, mobila ordningsvakter och Norrmalms områdespolis. Foto: Kungl. Hovstaterna