Kronprinsessparet besökte RFSL

Kronprinsessparet tillsammans med Deidre Palacios, förbundsordförande på RFSL och Jêran Rostam, förbundsordförande RFSL Ungdom.

Kronprinsessparet tillsammans med Deidre Palacios, förbundsordförande på RFSL och Jêran Rostam, förbundsordförande RFSL Ungdom. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Onsdagen den 15 januari besökte Kronprinsessan och Prins Daniel RFSL för att få fördjupad information om organisationen och dess verksamhet för hbtqi-personer.

RSFL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950.

RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

Förbundet arbetar lokalt, nationellt och internationellt med 7 000 medlemmar och 36 avdelningar spridda över Sverige.

Kronprinsessparet fick en rundtur på RFSL:s förbundskansli i Stockholm och hälsade på medarbetare.

Rundtur på RFSL:s förbundskansli i Stockholm. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under besöket fick Kronprinsessparet en presentation av verksamheten och fördjupad information om RSFL:s arbete.

Bland annat fick Kronprinsessan och Prins Daniel ta del av arbetet kring unga transpersoners inkludering i idrott samt hur stödet till äldre och hbtqi-personer ser ut. 

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Om RFSL

RFSL bedriver en mängd olika verksamheter och projekt och har till exempel en stödmottagning, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, verksamheten Newcomers (en stödgrupp och mötesplats för nyanlända i Sverige) och en enhet som arbetar särskilt med hiv och hälsa.

Genom RFSL:s internationella arbete samarbetar organisationen med hbtqi-organisationer i till exempel Sydafrika och Indonesien.

Läs mer om RSFLlänk till annan webbplats