Kungen på scoutresa i Japan

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kungen välkomnades på onsdagskvällen av Kyotos borgmästare vid en sammankomst där Kungen och borgmästaren tillsammans med representanter för den japanska och internationella scoutrörelsen invigde arrangemanget genom att enligt japansk tradition "klubba igång" mötet. Foto: Thomas Frostberg/Scouterna.
Onsdagen den 27 november till och med lördagen den 30 november deltog Kungen i en scoutresa tillsammans med Baden-Powell Fellowship i Kyoto, Japan.
Under dagarna i Japan kommer Kungen bland annat att uppmärksamma de samhällsinsatser som japanska scouter gjort i räddningsarbetet och återuppbyggnaden efter jordbävningen och tsunamin som drabbade landet 2011. Kungen fick även information kring de insatser som scouterna just nu gör i Filippinerna.

Kungen anlände under onsdagen till Kyoto för det 66:e mötet med The Baden-Powell fellowship, en sammanslutning av personer från alla delar av världen som valt att stötta scoutrörelsen internationellt.

Baden-Powell fellowship består av drygt 2.000 personer som donerat pengar till scoutrörelsen genom World Scout Foundation, där Kungen är hedersordförande. De insamlade pengarna går till att utveckla scoutrörelsen i olika delar av världen.