Kronprinsessparet besökte Fagersta

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet tillsammans med Shafi Yusuf på Atlas Copco. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Onsdagen den 21 november besökte Kronprinsessparet Fagersta tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag.
Kronprinsessparet besökte Fagersta med anledning av att de ville informera sig om hur Fagersta kommun arbetar med integrationsfrågor.

På förmiddagen besökte Kronprinsessparet och integrationsministern Västanfors hembygdsgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där kommunalråd Stig Henriksson inledde med att berätta om Fagerstas arbete med integration. Därefter berättade bland andra Quamar Xasan, undersköterska och ordförande för Somaliska föreningen, om att bryta upp, lämna sina barn och fly från samt hur det var att bygga upp ett liv i ett annat land.

Kronprinsessparet besökte också slussen i Västanfors - Kronprinsessan Victorias sluss. Kronprinsessan döpte slussen den 24 september 1995 i samband med att Strömsholms kanal firade 200 år. Malin Andersson, verksamhetsledare inom hembygdsområdet, visade slussen tillsammans med kommunalrådet Stig Henriksson.

Under eftermiddagen besökte Kronprinsessparet och intergrationsministern Atlas Copco Secorocs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nya stiftborranläggning där de fick information kring hur Atlas Copco arbetar med integration. Därefter fick Kronprinsessparet och integrationsministern en rundvisning av lokalerna samt träffa personalen.