Prins Carl Philip besökte Hagfors

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Prinsen anländer till Uddeholm. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix
Tisdagen den 21 augusti besökte Prins Carl Philip sitt hertigdöme Värmlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Hagforslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Värd för besöket var landshövding Eva Eriksson som inleddes på företaget Uddeholm,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en världsledande tillverkare av verkstadsstål och som i Hagfors har sitt centrallager med över 10 000 ton verktygsmaterial. Bland annat fick Prinsen se den smidespress som formar det varma stålet, en press som invigdes av Kungen för två år sedan.

Därefter fick Prinsen besöka Älvstrandsgymnasiets Industri- och Teknikprogram, en skola där den närliggande industrin är delaktig i utbildningen. Vid fordonsprogrammet träffade Prinsen Sebastian Eriksson som har gått utbildningen och är i dag en av Sveriges bästa juniorer i rallycross.

Dagen avslutades med ett besök på Wint Arena där Prinsen fick se hemmalaget Valsarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vinna och behålla sin placering i Elitserien.