Kungen besökte Trollhättan

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa
Motiv: Kungen, tillsammans med landshövding Lars Bäckström, hälsas välkommen till Innovatum i Trollhättan av Tore Helmersson, vd Innovatum AB. Foto: Innovatum
Onsdagen den 26 september besökte Kungen Innovatum i Trollhättan. Syftet med besöket var att få information om Innovatums verksamhet.
Besöket inleddes med en rundvandring på Saabs bilmuseum samt en industrihistorisk presentation av området.

På Innovatums Science Center pågår aktiviteter för allmänheten och skolklasser från hela regionen. Kungen fick ta del av och se hur Innovatum arbetar med bland annat pedagogiska program.

Under onsdagen startade ett projekt på åtta veckor för sextio ungdomar från Trollhättan och Vänersborg. De kommer, indelade i sex lag, delta i den globala tävlingen First Lego League. En tävling där 10-16 åringar utmanas i marknadsföring, forskning och teknik. Under onsdagen fick lagen information om entreprenörskap, kreativitet och programmering, samt sina startpaket med de uppgifter som de ska träna på för inför tävlingen.
 
Under eftermiddagen mötte Kungen många av de nystartade företagen i Innovatums inkubator och mötesplats för kreativ näring. Just nu finns ett trettiotal företag som tillsammans sysselsätter över 150 personer.

Kungen fick också en presentation av hur Innovatum arbetar med utvecklingsprojekt tillsammans med näringslivet i Västra Götaland. Bland annat presenterades projektet Biogas Brålanda som ett exempel på hur ett utvecklingsprojekt har lett till att ett flertal lantbruk i Dalsland länkas samman i ett gemensamt ledningsnät för att producera och leverera biogas.

Kungen avslutade dagen med att besöka Högskolan Väst, där Kerstin Norén, rektor, och Per Nylén, professor i produktionsteknik berättade om den forskning och innovation som pågår på området. Produktionstekniskt centrum är ett väl utrustat produktionstekniskt laboratorium. Här arbetar man i projektform med forskning, industriella projekt och förindustrialisering.

Läs mer om Innovatum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.