Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på besök i Sverige - eftermiddagen dag 2 - se film här

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Drottningen och Hertiginnan av Cornwall under sitt besök på förskolan Pumpan. Foto: Kungahuset.se
Eftermiddagen fredagen den 23 mars fortsatte Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwalls besök i Sverige.
Eftermiddagen inleddes med att Drottningen och Hertiginnan av Cornwall besökte Pumpans förskola i Solna. Förskoleansvarig i Solna kommun, Birgitta Callenblad, hälsade välkommen till Pumpan tillsammans med Annica Carlsson som förestår Pumpan.

Kungen och Prinsen av Wales besökte under eftermiddagen S:t Eriks bostadsområde på Kungsholmen i Stockholm. Finansborgarrådet Sten Nordin och tidigare stadsarkitekten Aleksander Wolodarski hälsade välkommen till området. Under den guidade rundturen visades Kungen och Prinsen den skiftande arkitekturen på husen som byggdes i området mellan 1995 och 1998. Sällskapet fick även möjlighet att hälsa på i två lägenheter samt bese S:t Eriks kapell.

Under eftermiddagen närvarade Prinsen av Wales vid ett rundabordssamtal kring bioenergi.

På kvällen tog Kungaparet emot Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på  Drottningholmsteatern. Sofi Lerström, ansvarig för teatern, visade runt bakom kulisserna och berättade om teaterns historia.

Kvällen avslutades med middag på Drottningholms slott.

Om Pumpans förskola


Pumpans förskola startade 1984. Det var den första förskolan i Sverige med inkluderad verksamhet för barn med olika funktionsnedsättning. Idag arbetar Pumpan med att alla barn ska vara med i en gemenskap, jämlikt och på lika villkor. Gemenskap, samspel, kommunikation, lek och lärande är viktiga ledord i Pumpans verksamhet.

Läs mer om Pumpan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Drottningholms Slottsteater 


Drottningholmsteatern utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater — den bäst bevarade i världen. Den har ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning.

Dess scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är väldigt smal för sitt djup. Varje sommar ges ett antal opera- och musikföreställningar som alltid lockar stor publik. Repertoaren är både opera och balett från 1600- och 1700-talen.

Läs mer om Drottningholmsteatern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.