Kungen öppnade Stockholm +40

Motiv: Kungen öppningstalar på Stockholm +40. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Måndagen den 23 april öppnade Kungen miljömötet Stockholm +40 på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Miljödepartementet och Utrikesdepartementet står som värdar för den internationella konferens Stockholm +40 Partnership Forum for Sustainable Development. Mötet hålls till minnet av FN:s första globala konferens om den mänskliga miljön som hölls i Stockholm 1972.

Syftet med mötet är att samla aktörer som på olika sätt kan bidra till en dialog om hållbar utveckling och dess utmaningar. Det är representanter från näringsliv, det civila samhället, forskare, beslutsfattare och ungdomar som möts under de två dagar som konferens äger rum.

Förmiddagen inleddes med att Kungen hälsades välkommen av miljöminister Lena Ek, biståndsminister Gunilla Carlsson, FN:s biträdande generalsekreterare Sha Zukang samt Stockholms finansborgagråd Sten Nordin. Därefter höll Kungen ett inledningsanförande som går att läsa i sin helhet här. Öppnas i nytt fönster.

Förmiddagen avslutades med ett längre samtal mellan deltagare på konferensen som var unga och engagerade i miljöfrågorna 1972, 1982, 1992, 2002 och idag, 2012.