Kungen delade ut stipendier till tre unga ledare

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kungen inledningstalar vid seminariet Ungt Ledarskap på Kungliga slottet. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Torsdagen den 26 april delade Kungen, för sjätte året i rad, ut stiftelsen Ungt Ledarskaps stipendier till tre unga ledare som visat gott ledarskap och är goda förebilder för andra. Prins Daniel närvarade vid den inledande delen av ledarskapsseminariet.
Årets pristagare är Arvid Morin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., grundare av företaget Ung Omsorg, Thea Boman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., fastighetschef på Herrljunga kommun och Julia Mjörnstedt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., grundare av och generalsekreterare för organisationen Ung Cancer. De får alla 250 000 kronor var.

I sitt tal tog Kungen upp att "då kristider av olika slag slår till är det goda värdebaserade ledarskapet viktigare än någonsin. En bra ledare vill alltid bli starkare och prestera ännu bättre. Det är avgörande att vi, som förgrundsgestalter, alltid är redo och söker nya lösningar i vår strävan att försöka göra världen bättre". 

Stipendieutdelningen skedde i samband med ett stort ledarskapsseminarium med 200 företrädare från näringsliv, offentlig sektor och ideella verksamheter. Seminariet handlade om ledarskap i orostider.

Talare vid seminariet var Sahar El-Nadi, Jan Eliasson och Kjell Enhager som talade kring sina erfarenheter kring värdebaserat ledarskap.

Seminariet och frågorna som diskuterades gick också att följa via Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om Stiftelsen Ungt Ledarskap


Bakgrunden till stipendiet är Kungens engagemang i scoutrörelsen och betydelsen av den ledarskapsträning som scouterna ger tiotusentals ungdomar varje år. Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap ska främja unga människors utbildning i ledarskap utifrån scoutrörelsens värderingar. Det görs genom stipendier, stöd till scoutrörelsens ledarskapsutbildning och stöd till unga människors utveckling och utbildning i ledarskap inom näringsliv, offentlig sektor och ideell sektor.

Läs mer om stiftelsen Ungt Ledarskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.