Kungen invigde Citytunneln i Malmö

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Jag vill lyckönska till ett projekt i tiden, sade Kungen i sitt invigningstal. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Lördagen den 4 december invigde Kungen Citytunneln i Malmö. Det var en festlig inramning med flera artister som uppträdde, bland annat Marie Fredriksson, Ola Salo och Timbuktu. Invigningen skedde på Posthusplatsen bredvid Malmö C där en av tre nya stationer står klar att börja användas.
Tal hölls av Catharina Elmsäter-Svärd, infrastrukturminister, Gunnar Malm som är Trafikverkets generaldirektör, Pia Kinhult som är regionstyrelsens ordförande i Skåne och Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Citytunneln är efter byggandet av Öresundsbron ett av de största och mest komplexa byggprojekten i regionen på senare år. Just Öresundsbron och hur järnvägen fungerar som knutpunkt mellan Sverige och Danmark tog Kungen upp i sitt tal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där han bland annat sade att "Idag är det en självklar möjlighet att kunna bo på den ena sidan sundet och arbeta på den andra. Citytunneln bidrar ytterligare till denna rörlighet och integration, vilket knyter ännu tätare band mellan våra länder."

Citytunneln öppnar för trafik den 12 december.

Läs mer om bakgrunden till, och se bilder från byggandet av, Citytunneln här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..