Kronprinsessparets sista dag på sin första gemensamma Västgötaresa

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tittar på energieffektiva bostäder i Brogården, där ett miljonprogramsområde för första gången byggs om till passivhus. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Lördagen den 23 oktober inledde Kronprinsessparet med att närvara vid FN-förbundets seminarium med anledning av FN-dagen, i Göteborg.
Därefter for de vidare till Brogårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Alingsås. Brogården är ett bostadsområde som byggdes mellan 1971-1973, inom ramen för miljonprogrammet. Nu har Brogården byggts om till passivhuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, dvs välisolerade byggnader som till stor del värms upp genom den energi som redan finns i huset.

Kronprinsessparet åkte sedan till Flämslättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Skaralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där de bjöds på lunch på Varnhems Stifts- och Kursgård.

På eftermiddagen besökte de Varnhems Klosterkyrka.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster I den romansk-gotiska klosterkyrkan vilar Stockholms grundare Birger Jarl och enligt traditionen ytterligare fyra svenska medeltidskungar.

Som avslutning på sin Västgötaresa for Kronprinsessparet till Gothia Science Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Skövde.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tanken bakom Gothia Science Park är att erbjuda en samlad innovativ miljö för företag med ambitioner att växa.