Kronprinsessparets andra dag i Norrbotten

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet i trähotellet i Harads. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Torsdagen den 4 november fortsatte Kronprinsessparet på sin resa i Norrbotten.

Àjtte


Dagen började med ett besök vid Àjtte, Svenskt fjäll- och samemuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Jokkmokk. Kronprinsessan öppnade utställningen, 'Röster från Laponia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - som handlar om Laponia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett av Sveriges 14 världsarv. Utställningen ger en glimt av den enastående naturen och den mångtusenåriga samiska kulturen som utgör grunden för världsarvsutnämningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Trädhotellet i Harads


Därefter åkte Kronprinsessparet till Harads utanför Boden och besökte trädhotellet, Treehotel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i Harads. Ett hotell i trädtopparna där rummen ligger mellan fyra och sju meter ovanför marken.

Boden


I Boden besökte Kronprinsessparet Skaparkraft - ett kulturprojekt för asylsökande ungdomar. Med hjälp av musik, teater, ljud och landart vill projektet Skaparkraft medverka till att ge flyktingbarn och handikappade en egen röst och öka deras självkänsla. Norrbottens handikappidrottsförbund är huvudansvarig för projektet.

Luleå


Kronprinsessparet åkte därefter till Luleå och besökte Hertsöskolans idrottsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Hertsöskolans Idrottsförening erbjuder ett aktivt och hälsosamt fritidsalternativ för barn och ungdomar i anslutning till skoldagens slut. Det sker i form av spontanidrott och fria aktiviteter.

På kvällen ger landshövdingeparet Per-Ola och Lena Eriksson middag på residenset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Luleå.