Kronprinsessan invigde svensk modeutställning i Peking

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kronprinsessan inviger den svenska modeutställningen på Svenska institutet i Peking. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Måndagen den 11 oktober inledde Kronprinsessparet sitt officiella besök i Kina. De besöker Kina för att delta i inledningen av den avslutande perioden av EXPO 2010 i Shanghai, dit de anländer på onsdag.
Måndagen tillbringade Kronprinsessparet i Peking. Kronprinsessan invigde Svenska institutets modeutställning: Swedish Fashion - Exploring a New Identity Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som nu öppnar i Peking.

Modeutställningen visar tretton unga modekreatörer som med sina starka individuella uttryck har bidragit till att omdefiniera den svenska medescenen. Utställningen öppnade för första gången i Moskva i oktober 2008 och har även visats i London, Tokyo och Shanghai.
 

Dansföreställning 


Därefter närvarade Kronprinsessparet vid en dansföreställning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på the Yan Club Arts Center i Peking.
Dansföreställningen är skapad av den kinesiske koreografen Jin Xing och syftet med föreställningen är att visa det innovativa i den svenska kläddesignen som visas på Svenska institutets modeutställning.

Svenska Handelskammarens seminarium


Därefter närvarade Kronprinsessparet vid Svenska Handelskammarens seminarium med svenska företag verksamma i Kina, som ägde rum på The Opposite House i Peking.