Statsbesök från Grekland dag 2

Kronprinsessan Victoria, Kungen och President Papoulias besöker Hammarby Sjöstad.

Kronprinsessan Victoria, Kungen och President Papoulias besöker Hammarby Sjöstad. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Det grekiska statsbesökets andra dag inledde President Papoulias, Kungen och Kronprinsessan Victoria med att närvara vid invigningen av ett seminarium arrangerat av det svenska Exportrådet och den grekiska ambassaden.
 

Hammarby Sjöstad


Därefter åkte sällskapet båt till Hammarby Sjöstad för att studera denna miljövänliga stadsdel i Stockholm. Presidenten, Kungen och Kronprinsessan promenerade i det vackra vädret bland annat till en innergård för att få höra mer om områdets återvinningssystem. De fick också information om bilpooler och den miljöteknologi som används i Hammarby Sjöstad.

Stockholms Stad bjöd på lunch i Stadshuset. Vid den närvarade bland andra Presidenten, Kungen, Drottningen och Kronprinsessan.
 
Därefter deltar President Papoulias i en mottagning på Medelhavsmuseet för den grekiska kolonin i Stockholm, arrangerad av den grekiska ambassadören.

Grekisk utställning på Waldemarsudde


Dagen avslutas med President Papoulias mottagning på Waldemarsudde till Kungaparets, Kronprinsessan Victorias och Prins Carl Philips ära.

I samband med mottagningen inviger Presidenten en utställning av ett 30-tal grekiska smycken i guld och silver från 1700- till 1900-tal. Samtliga smycken är inlånade från det grekiska folkkonstmuseets samling i Aten. Utställningen pågår till den 15 juni.

Upptäck mer