Kronprinsessan inviger Akademiska sjukhusets 300-årsjubileum

Kronprinsessan Victoria talar i Universitetet i Uppsala i samband med Akademiska Sjukhusets 300 års jubileum. Foto: Pelle Johansson/Scanpix
Kronprinsessan Victoria talar i Universitetet i Uppsala i samband med Akademiska Sjukhusets 300-års jubileum. Foto: Pelle Johansson/Scanpix
Kronprinsessan Victoria invigde Akademiska sjukhusets 300-årsjubileum som universitetssjukhus i Uppsala universitets aula den 8 februari. Jubileumsåret inleddes med ett framtidssymposium som Kronprinsessan också närvarade vid.

Symposiet fokuserade på frågor om hur sjukvården och den medicinska forskningen kommer att utvecklas i framtiden. Bland deltagarna fanns medicinstudenter, sjukhusets medarbetare, politiker och företrädare för näringsliv och myndigheter. Jubileet firas med olika aktiviteter under hela 2008.

Akademiska sjukhuset i Uppsala är Sveriges äldsta universitetssjukhus. Det räknas som att universitetssjukhus från 1708, även om det fanns hospital och helgeandshus redan tidigare. Idag har sjukhuset ett 40-tal avdelningar och cirka 8 200 anställda.

Upptäck mer