Kommunbesök i Värmdö inleder Kungaparets höstprogram

Kungaparet
Kungaparet besöker onsdag den 7 september Värmdö kommun.

Kommunbesöket bildar upptakten till ett intensivt höstprogram med statsbesök från Malaysia den 14 - 16 september som höjdpunkten.

Statsbesök i Australien


Det utgående statsbesöket går till Australien, som Kungen och Drottningen besöker den 7 - 11 november.

Redan den 19 november reser Kungen med en delegation för "Royal Technology Mission 2005" till Indien.

Riksmötets öppnande


Riksmötets öppnande äger rum den 13 september i närvaro av medlemmar av Kungafamiljen. Den 27 september är Kungaparet närvarande vid den inledande gudstjänsten i Uppsala domkyrka följd av Kyrkomötets öppnande.

Kungen ger företräde för EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso den 17 oktober och den 18 oktober kommer Tjeckiens president Vaclav Klaus för en audiens. Talmannen för Australiens parlament Mr David Hawker tas emot i audiens hos Kungen den 24 oktober.

Unionsutställning på Livrustkammaren


Den 2 november invigs utställningen "Brödrafolkens väl/Broderfolkens vel" i Livrustkammaren, som är en del i högtidlighållandet av unionsupplösningen, och den 17 december en utställning om Drottning Astrid i Bryssel, båda utställningarna i närvaro av Kungaparet. En Carl Larssonutställning i München invigs samma dag, 17 december, av Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan reser till Kina


Kronprinsessan ägnar hösten åt studier i samhällsorienterande ämnen. En långresa är dock inplanerad: till Kina vecka 37 - 38. Hon tillbringar några dagar på den svenska ambassaden och inviger sedan en utställning av svenskt ostindiskt porslin i Förbjudna staden i Peking och besöker svenska företag i Kina.

Fortsatta studier för Prinsen och Prinsessan


Prins Carl Philip går sista utbildningsåret på Forsbergs skola, där han studerar grafisk design. Prinsen inviger "era 05", en världsdesignkongress i Göteborg den 22 september.

Prinsessan Madeleine fortsätter sina akademiska studier vid Stockholms universitet och ägnar sig åt historia. Den 9 september besöker Prinsessan sitt hertigdöme och delar ut Guldryttarpriset i Hudiksvall. Den 11 september delar hon ut H.M. Drottningens pris på Täby Galopp.

Nobelfesten


Kungafamiljen är närvarande vid utdelandet av årets Nobelpris den 10 december i Konserthuset och den efterföljande nobelfestligheten i Stockholms Stadshus. Höstprogrammet avslutas med Kungaparets närvaro vid Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset.