I kölvattnet kan man uttrycka det enbart med tanke på tid och uppmärksamhet men knappast då det gäller prestationer.
På samma arenor som "riktiga" OS utspelade sig kämpar nu funktionshindrade idrottsmän och -kvinnor om guld, silver och brons. De är inte lika många, "bara" ca 4000, och grenarna är delvis annorlunda men tävlingsandan är lika kraftfull och prestationerna på ett sätt än mera beundransvärda.
Bakom varje idrottsman och -kvinna i Paralympics finns ett livsöde som får vem som helst att bli ödmjuk och känna respekt för de resultat som åstadkoms här i Atén.
De bor i OS-byn i de numera handikappanpassade lägenheterna, de äter i den stora OS-kantinen och de har egen svensk medicinsk och administrativ personal till sitt förfogande.
För första gången har de nordiska länderna samordnat sina resurser såtillvida att de bor inom samma område och därmed kan hjälpa varandra med råd och dåd. Fast på arenorna är man, som sig bör, fortfarande häftiga motståndare.
Under ett förlängt veckoslut besökte SHIF:s beskyddare Drottning Silvia och Kronprinsessan Victoria Paralympics i Atén.
Drottnigen var närvarande under invigningen medan Kronprinsessan anlände dagen efter, p.g.a. föreläsningar på Försvarshögskolan. I gengäld stannade Kronprinsessan en dag längre.
Resultat som åstadkommits utan några spår av dopning enligt färska rapporter från ansvariga experter.