För leverantörer

Viktig information till dig som är leverantör till H.M. Konungens Hovförvaltning (Hovstaten), Kungl. Hovstaterna (Slottsstaten) och Kungl. Djurgårdens förvaltning.

Vi tar emot e-fakturor

För att göra hanteringen av leverantörsfakturor mer effektiv, snabbare och säkrare vill vi ta emot elektroniska fakturor. Vi hoppas att ni hjälper oss med detta och själva vill dra nytta av e-fakturans fördelar. Följ anvisningarna nedan, då är ni tryggade en bra och bekväm lösning.

Lagkrav

Från 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura. Därför vill vi att alla fakturor från er skickas som e-faktura.

Observera att det handlar om e-faktura och inte faktura via e-post eller PDF. Vi har sett till att det finns enkla metoder och tjänster att tillgå för er, oavsett storlek på bolag eller tekniska förutsättningar.

I upphandlingar kräver vi e-fakturor från våra leverantörer.

Ange fakturareferens

Den referens som beställaren lämnat ska finnas med på fakturan.

Hur går man tillväga?

  • Det är lätt att komma igång med e-fakturor. Vi vill att du snarast går in på inexchange.se/e-faktura för att få reda på hur ni enklast skickar e-fakturor till oss. InExchange har allt från webbregistrering av e-fakturor till lösningar för att skicka e-fakturor direkt från ert affärssystem.
  • Har ni redan en tjänst för att skicka e-fakturor kontaktar ni er befintliga operatör vid behov av hjälp. Våra GLN-nummer:
    – H.M. Konungens Hovförvaltning (Hovstaten): 7390200073748
    – Kungl. Hovstaterna (Slottsstaten): 7320210034842
    – Kungl. Djurgårdens förvaltning: 7380200068080

För dig utan affärssystem eller bokföringsprogram

H.M. Konungens Hovförvaltning (Hovstaten), Kungl. Hovstaterna (Slottsstaten) och Kungl. Djurgårdens förvaltning erbjuder er som inte har ett affärssystem eller bokföringsprogram att kostnadsfritt registrera 100 fakturor per år – via InExchange Web.

Gå in på www.inexchange.se/inexchangeweb för att läsa hur ni kommer igång med denna lösning.