Prins Julian invigde dopgåva

Måndagen den 17 juni besökte Prins Julian, hertig av Halland, Getterön i Varbergs kommun för att inviga sin dopgåva. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia närvarade också under besöket.

Prins Julian tillsammans med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid invigningen av lekplatsen.

Prins Julian tillsammans med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid invigningen av lekplatsen. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

I samband med sitt dop mottog Prins Julian en lekplats i sitt eget namn. Lekplatsen, som är uppförd vid Naturum Getterön i Varberg, har fågeltema. En klätterställning med rutschkana i form av en havsörn namngavs av Prins Julian under besöket. Prinsen gav örnen namnet ”Charlie Örn”.

Prins Julian utforskade lekplatsen direkt efter invigningen.

Prins Julian utforskade lekplatsen direkt efter invigningen. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prinsfamiljen fick också möjlighet att bekanta sig med observationsplatsen på området. Tillsammans fick de möjlighet att se ut över naturreservatet och lära sig mer om fågellivet på platsen.

På observationsplatsen fick Prinsen titta på fåglar genom kikare.

På observationsplatsen fick Prinsen titta på fåglar genom kikare. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Lekplatsen öppen för besök

Lekplatsen är från och med i dag öppen för allmänheten.

Läs mer på Naturum Getteröns webbplats

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Julian på rundvandring i Varbergs fästning.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Julian på rundvandring i Varbergs fästning. Foto: Charlotta Sandelin/Hallands kulturhistoriska museum

Besök i Varbergs fästning

Under dagen i Halland fick Prins Julian också besöka Varbergs fästning tillsammans med sina föräldrar. På plats besökte de bland annat en utställning om Bockstensmannen samt museets nya lekutställning "Borgen".

Prins Julian tittar på kvarlevorna av "Bockstensmannen" från 1300-talet. Kroppen hittades i en mosse i Halland på 1930-talet.

Prins Julian tittar på kvarlevorna av "Bockstensmannen" från 1300-talet. Kroppen hittades i en mosse i Halland på 1930-talet. Foto: Charlotta Sandelin/Hallands kulturhistoriska museum

Besök i Varbergs fästnings rum för medeltidslek.

Besök i Varbergs fästnings rum för medeltidslek. Foto: Charlotta Sandelin/Hallands kulturhistoriska museum