Kronprinsessan vid konferensen ”Alla påverkar!”

Tisdagen den 8 juni deltog Kronprinsessan med en hälsning vid den digitala konferensen Alla påverkar!.

Kronprinsessans tal spelades in på Haga slott.

Kronprinsessans tal spelades in på Haga slott. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under 2021 är Finland ordförande i Nordiska ministerrådet som i samarbete med undervisnings- och kulturministeriet i Finland arrangerar "Alla påverkar! Virtuell konferens om utbildning, kultur och unga som drivkrafter för hållbar utveckling" som äger rum 8-9 juni.

I sin hälsning sade Kronprinsessan:

Under mer normala omständigheter brukar jag ha förmånen att resa relativt mycket, både inom Sverige och Norden och på besök till andra länder. Under dessa resor möter jag ofta ungdomar som berättar om sin tillvaro och om hur de ser på framtiden. Inte sällan är det just de samtalen som etsar sig fast i minnet.

Man säger ibland att ungdomar tänker kortsiktigt. Men min erfarenhet är faktiskt precis den motsatta: När man anstränger sig och verkligen lyssnar, så är det väldigt ofta de yngsta människorna som har de mest långsiktiga perspektiven – och lösningarna.

H.K.H. Kronprinsessan

Finlands huvudfokus för ordförandeskap i Nordiska ministerrådet är att främja den nordiska visionen: Norden ska vara världens mest hållbara och integrerade region 2030. Visionens tre strategiområden är ett grönt Norden, ett konkurrenskraftigt Norden och ett socialt hållbart Norden.

Konferensen har som mål att stärka synergierna mellan utbildnings-, forsknings-, kultur och ungdomssektorn och undersöka hur de olika sektorerna bidrar till en hållbar utveckling.

Till toppen