Nobelprisutdelningen 2020

Torsdagen den 10 december skickade Kungen en hälsning till årets Nobelpristagare.

Kungen, som vanligtvis överlämnar priserna i Stockholms konserthus, sände i år en digital hälsning till pristagarna från Bernadottegalleriet i Kungliga slottet. Bakom Kungaparet syns porträtt av Oskar II och Gustaf V, de två första kungarna att dela ut Nobelpriserna.

Kungen, som vanligtvis överlämnar priserna i Stockholms konserthus, sände i år en digital hälsning till pristagarna från Bernadottegalleriet i Kungliga slottet. Bakom Kungaparet syns porträtt av Oskar II och Gustaf V, de två första kungarna att dela ut Nobelpriserna. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Med anledning av pandemin ser årets Nobelfestligheter annorlunda ut. En mindre Nobelprisceremoni arrangerades i dag i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Vid ceremonin medverkade Kungen med en digital hälsning till årets Nobelpristagare.

Årets Nobelpriser har tidigare i veckan, med stöd av utrikesförvaltningen, delats ut i pristagarnas hemländer.