Prins Daniel besökte Årets Pep-skola 2019

Onsdagen den 16 september besökte Prins Daniel, tillsammans med Generation Pep, British Junior-skolan i Eskilstuna. British Junior fick utmärkelsen Årets Pep-skola 2019.

Prins Daniel på mountainbiketur med elever från British Junior i Eskilstuna.

Prins Daniel på mountainbiketur med elever från British Junior i Eskilstuna. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prinsen hälsades välkommen till British Junior av rektor Åsa Ekholm samt biträdande rektor Linda Lindgren som visade runt på skolgården där ett antal utomhusaktiviteter ägde rum.

British Junior använder sig av ett rörelsekoncept som syftar till att eleverna ska röra på sig och i slutändan må bra och ha energi till skolarbetet. Ett antal lektioner genomförs exempelvis utomhus. På skolgården arbetar två utomhuslärare för att stimulera till roliga aktiviteter. Varje onsdag genomförs Biking Wednesday där eleverna får möjlighet att cykla mountainbikespår under lunchrasten tillsammans med pedagoger. Under besöket passade Prinsen på att cykla i spåret tillsammans med några av skolans elever.

Läs mer om British Junior
Läs mer om Pep-skola

Prins Daniel tillsammans med elever

Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Om Generation Pep

Prins Daniel lanserade Generation Pep (Gen-Pep) i juli 2016 i Visby, tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Peparbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep.

Till toppen