Kronprinsessparet i möte med Teater­förbundet och Svensk scenkonst

Torsdagen den 10 september mötte Kronprinsessan och Prins Daniel Svensk scenkonsts verkställande direktör Mikael Brännvall och Teaterförbundets för scen och film förbundsdirektör Mika Romanus.

Kronprinsessparet i samtal med Svensk scenkonsts Mikael Brännval och Teaterförbundets Mika Romanus.

Kronprinsessparet i samtal med Svensk scenkonsts Mikael Brännval och Teaterförbundets Mika Romanus. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under mötet fick Kronprinsessparet information om hur covid-19-pandemin har drabbat scenkonstens företag, institutioner och yrkesverksamma. Romanus och Brännvall redogjorde också för de åtgärder som har vidtagits för att lindra krisens effekter och hur dessa har fungerat.

Kronprinsessparet informerades avslutningsvis om olika kreativa initiativ som tagits för att komma ut med scenkonst till publiken under rådande förutsättningar samt branschens förberedelser för en säker omstart.

Kronprinsessan och Prins Daniel med Svensk scenkonsts verkställande direktör Mikael Brännvall och Teaterförbundets för scen och film förbundsdirektör Mika Romanus.

Kronprinsessan och Prins Daniel med Svensk scenkonsts verkställande direktör Mikael Brännvall och Teaterförbundets för scen och film förbundsdirektör Mika Romanus. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Om Svensk scenkonst

Svensk scenkonstär en bransch- och arbetsgivarorganisation för verksamheter inom professionell scenkonst. Organisationen representerar över 100 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, regionmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten.

Om Teaterförbundet för scen och film

Teaterförbundet för scen och film är ett fackförbund inom scen- och filmbranschen. Medlemmarna är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk teater, film, radio, TV och bio. Förbundet organiserar både löntagare och egenföretagare. Bland medlemsgrupperna finns bland andra skådespelare, regissörer, sångare, dansare, scenografer/kostym­designer samt tekniker och hantverksyrken.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.

Till toppen