Kronprinsessparet träffade Stiftelsen Läxhjälpen

Tisdagen den 16 juni genomförde Kronprinsessan och Prins Daniel en uppföljande träff med Stiftelsen Läxhjälpen, som stöttas av Kronprinsessparets stiftelse.

Kronprinsessparet träffade Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare och två tidigare elever i Hagaparken.

Kronprinsessparet träffade Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare och två tidigare elever i Hagaparken. Foto: Margareta Thorgren/Kungl. Hovstaterna

16 januari 2014 var Kronprinsessan och Prins Daniel på besök hos Stiftelsen Läxhjälpen. Vid det tillfället mötte Kronprinsessparet Modou Bojang och Diana Mamendi, två elever som deltog i Läxhjälpens program.

Under onsdagseftermiddagen bjöd Kronprinsessparet in Modou och Diana till Hagaparken för en återträff. På plats berättade de två tidigare eleverna om hur deras respektive liv utvecklats sedan 2014 samt redogjorde för vilken betydelse Läxhjälpen haft för dem. Även Stiftelsen Läxhjälpens generalsekreterare Henrik Szabo deltog i samtalet.

Träffen genomfördes utomhus i Hagaparken.

Om Stiftelsen Läxhjälpen

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelsesom med finansiering från näringslivet bedriver kostnadsfri, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Stiftelsens vision är ett samhälle där barn växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Kronprinsessparets stiftelse stödjer Läxhjälpen